Jos ennen ole suo, kuokka ja Jussin, niin tänään oli hanki, lapio ja Laura. Hetkeä myohemmin tilalla oli patio, grilli ja kanavartaat! Pyhänä nauttimani uunipaprikat silmissäni siintäen päätin järjestää itselleni ja systerilleni kreikkalaisen päivän. Zorpaksen soidessa taustalla (cd:ltä tosin) ja kanasouvlakien muhiessa pallogrillissä, oli tunnelma vähintäänkin kuin aidossa kreikkalaisessa tavernassa: uunissa valmistui valkosipulileipiä, tzazikin valkosipuli kirvelsi silmissä asti, ja kreikkalainen salaatti oliiveineen ja fetakuutioinen viimeisteli koko komeuden. Tarvitseeko edes sanoa että tämän kesän grillikauden avaus oli enemmän kuin onnistunut?
Pallogrillin saamiseksi oli nähtävä hieman vaivaa, ja siksipä keittiömestareiden oli kohdattava muun muassa aava meren selkä kaikkine haasteineen ja uhkineen(?). Mutta ei ollut kelissä valittamista...
Hakureissulle pieneen pösöön matkanjohtajaksi mukaan ahtautui tietysti myös skilos mas Wasso (joka on muuten yleinen naisen etunimi Kreikassa... :D)
Grilli, ruoka, ja itse The Grillimestari: kiitos kanavartaiden karsinogeeneistä kuuluu yksinoikeudella systerille ;)
Zorbakset soimaan ja eikö ruoan valmistukseen! Hyvin meni jalan alle, ja hyvä ettei ruvennut lautaset keittiössä lentelemään tätä kuunnellessa!
Kana-kasvis-souvlakit <3 Voiko MIKÄÄN tuoksua paremmalle kuin pallogrillistä lautaselle nostetut herkut?! Ei. Voiko mikään tuoksua enemmän kesälle?! Ei. Voiko mikään yhtä yksinkertainen ruoka maistua tätä paremmalle?! Ei.
Nyt mentiin vähän siitä mistä aita oli matalin, mutta koska matkaseurue oli grillin metsästysreissun jäljiltä jo niin nälissään, valkosipulileiväksi kelpuutimme tällä kertaa pakasteesta löytyneet paahtoleipäsiivut. Aivan yhtä hyviä olivat testiksi valmistetut merisuolalla ja avokadolla voidellut rapsakat ruisleipäsiivut.
Fetaa, oliiveja ja punasipulia = <3 <3 <3. Muodon vuoksi mukaan oli laitettava myös hieman muitakin lisukkeita. Yksinkertaista mutta hyvää! Omatekemä tzaziki oli koko pöytäseurueen Masterpiece: bulgarianjogurttia, kurkkua, sitruunaa, pippuria, ja tuninkina hieman kurkkusalaattia sekä raejuustoa. Unohtamatta tietenkin lukematonta määrää valkosipulinkynsiä, joita nakkelin joukkoon melko reilulla kädellä. Jos ei tuoksunut valkosipuli tämän aterian jälkeen niin vika ei ainakaan ole tzazikissa ;)
Tätä odotellessa, aurinkoista viikon jatkoa kaikille!
~ Laura
voimia! mulla on kans takana monen vuoden anoreksiahelvetti joten tiedän tasan tarkkaan mitä käyt läpi. "ota riski ja rakastu paranemiseen" mulle yks hoitaja joskus sano, ja kyllä se riskin ottaminen kannattaa. :)
VastaaPoistaKiitti kovasti :) Ja sitä samaa sulle myös! Jotenkin tosi kauniisti sanottu tuo mitä tuo hoitaja totesi, ja kaikenlisäksi vielä täysin totta :)
Poista