keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Jorinoita jonninjoutavia kera kuvien

Kerrankin voisin edes yrittää antaa itseni sijaan kuvien puhua puolestaan, tai ainakin yrittää tehdä postauksesta kuvapainotteisen, ja kertilla viikon kulkua näiden kautta. Sotkuhan siitä tulee, tiedän sen jo nyt mutta antaa tulla. Sotkuna ja levällään nuo kaikki ajatukset ovat päässänikin, niin mitäpä sitä turhaan liikoja yrittämään ;D

Mitä ajatuksia tämä sinussa herättää? Kysyi minulta terapeuttini ottaessaan yläs tämän viikkoisen punnituksen tulosta. Painoni oli taas hieman tippunut, muutaman sata grammaa. Hittolainen. Mutta toisaalta, osasinhan minä tämän jo teille ennakkoon kertoa. Syöminen on ollut laiskanpuoleista, liian yksipuolista, suunnitelmaa oikoen ja omaa välinpitämättömyyttä läpisormien katsellen, Syitä etsittiin ja aiheesta juteltiin liki koko tunti, ja sain helpotusta omaan vaativuuteeni: tätä tämä on: askel taakse, kaksi eteen. Tämä viikko on lähtenytkin liikkeelle jo paljon paremmalla ruokahalulla, ja olen sekä pakottanut että lahjonut itseäni million milläkin. Ja makeaa on tehnyt mieli ihan mielettömästi! Ja näitä mielitekoja olenkin pyrkinyt kuluneen viikon ajan toteuttamaan :)



Ruokahalua on herätelty muun muassa jäätelöillä (cittari ja sen viheliäiset EURON jäätelötarjoukset! muutaman ehkä hamstrasin, mitään en myönnä...), uudella profeel juomalla (vielä juomatta, suklaanmakuinen upposi tänään jälkkärinä), geisgatuutilla (jonka yrittämisestä sain tontulta sellaista kyytiä, että tuutti polo odottaa aloitettuna ja elmukelmuun käärittynä hieman otollisempaa hetkeä tulla syödyksi. Toisekseen totesin, etten taida edes oikein tykätä tästä tuutista...), uusilla jogurteilla ja rahkoilla, joista viimeisimpänä uusin Skyr vihreä omena (menettelee, odotin enemmän), niillä kunnon ruoilla (hernekeittoa, lohta, kinkkukiusausta, pinaattikeittoa, jauhelihaa... leipää ja kananmunia kaverina) ja sekä irttareilla, muutamalla palalla suklaata ,sekä random rainbow suklaalla, jonka ostin aivan extempore jo parisen viikkoa sitten! Tuhosin tuon eilen, pienin ahdistuksin mutta alas meni. Tänään on sitten herkuteltu muutamalla palalla suklaata sekä Classicilla. Jätinköhän nyt jotain pois... Mutta jep, sokeri maistuu! Ja nyt on vasta keskiviikk, hupsis....








Today is a special day, my friends! I was actin like a freaking lady, ja suuntasin kaupoille vaateliikkeisiin terapian jälkeen! Oli oikeastaan enemmän terapeuttista pyöriä reilu tunti kaupoilla, ja tällä kertaa todella uppotua rättien maailmaan, ajattelematta mitään muuta kuin tulevaa kesää, ja hankintoja, joita kesää ajatellen raskisi hamtrata. Ja ostinkin jotain! Minä, piheyden ruummiillistuma, sain 40 euroa uppoamaan ilman suurempia omantunnon tuskia: mukaan lähti mustat farkkushortisit (niitä ilmoja odotellessa....) koska möin kaikki entiset shortsini keväällä kirppiksellä (eli siis tottakai minulla oli lupa ostaa uudet, ihanat tilalle!) sekä pitkän neuletakin, joita olen tyytynyt tähän asti ihastelemaan vain muiden päällä, mutta nyt sitten löysin viimein tuollaisen itsellenikin. Tämäkin oli puhdas vahinko, sillä ohini käveli tyttö, joka oli palauttamassa tuota neuletta takasin rekkiin, eli aivan kaikkea kunniaa en voi itselleni tämän hankinnan löytämisestä itselleni ottaa, vaan bongasinpa sen "toisen päältä" tälläkin kertaa. Mutta sain sen itselleni, ja olen eeerittäin tyytyväinen, ja odottelen jo kovasti kelejä että sillä tarkenisi ulkosalla. Onpahan vielä aikaa kasvatella takalistoa aivan rauhassa noihin housuihinkin, joihin aion istua täydellisesti viimeistään loppu kesään mennessä.




Kaupoilla kiertelemisessä kylmässä, märkänä ja väsyneenä kuitenkin parasta on se, että saa tulla kotiin, ja vetää päälle mukavimmat vermeet ikinä: legginssit, villasukat (eriparia tottakai) sekä suurimman hupparin mitä vaatekaapista löytyy (ehkä koko new york-reissun paras ja käytetyin hankinta ikinä ;)) Ja ennenkaikkea, sallia tämä löhöily itselleen!Valitettavasti kuume ei hellittänyt, vaan shoppailu on tässä päivän mittaa jatkunut myös kotishovalta käsin, ja tietokoneen palkissa roikkuu muutama (aivan liian monta) välilehteä eri ebayn sivustoja. Baaad idea, let me tell you!


No ja sitten.Voisin miltei ajatella olevani raskaana! Nimittäin viime aikaiset mieliteot ovat kyllä olleet sen luonteisia, eriskummallisia ja voimakkaita, että jos ei paremmin tietäisi niin voisin jo huolestua :D Nimittäin minua on riivannut aivan eriskummallet mieltymykset, ja varsinkin yhtä niistä en voi käsittää sitten millään!

Nimittäin säilötyt coctailhedelmät! Mmmitä ihmettä!! enhän minä edes pidä sekadelmistä! Juurikin niistä ällöttävistä, joita tarjoiltiin aina koulussa "jälkiruokina", tai hotellien aamupalabuffeteissa, säilöttyine kirsikkoine kaikkineen... hyi helvata! Mutta nyt... kaikkialle, kaiken kanssa, joka aterialla! what?!


Mukaan on tarttunut myös kesän ensimmäinen alemeloni, joita takavuosina olen syönyt oikein urakalla, liiaksikkin, muun ruuan olemassa olon unohtaen. Nyt mietin pitkään, tohdinko melonia kotiin raahata, ettei vain kävisi niin kuin niin monena muuna kertana: täytän mahani melonilla ja jätän kaiken muun syömättä. Mutta näin ei ole päässyt käymään, ja olenkin rouskutellut melonia välipalalla sekä päälyruokana, ja itseasissa, en tiedä johtuuko sitten kylmästä kelistä vaiko mistä, ei tuo meloni aivan niin hyvältä ole maistunutkaan, mitä joskus aikaisemmin. Seuraavan ostan sitten kun helteen painavat kunnolla päälle! 



 Hieman ymmärretävämpi pakkomielle minulla on ollut myös raejuustoon ja näkkäriin, josta on tullut uusi BFF. Siis leipänä, ei rahkaan mössättynä. Ajattelin että en pidä näkkäristä näkkärinä, mutta ohhoh, nyt minulla ei mitään muuta haluttaisikaan. Raejuusto nyt sinänsä ei ole mikään ihmeellinen asia. Olen toki korviani myöten rakastunut valion uuteen juures/siemenraejuustoon, mutta jotenkin olen saanut näistäkin kahdesta mieliteosta aikaiseksi jotain kieroa.... nimittäin yhdistämällä ne. Kulhoon. Murskattuna. Eli käytännössä, syön näkkärini lusikalla kulhosta. Raejuustoon sekoitettuna...kuivatulla punajuurella ja siemenillä maustettuna. Tänään yletyin jo aivan uusiin ulottuvuuksiin lisäämällä coctailiin jo pilkottua kinkkua. Että joo... Alkuun saattoi kuulostaa aivan normaalilta touhulta, näkkärit ja rakeet mutta mutta....missä menee hulluuden raja? :D ON VAAN NIIN HYVÄÄ ETTÄ JÖSSES!! 





Sitten. Löysin jotain tuossa pari päivää takaperin. Flippasin. Ei siitä sen enempää. Tilaukseen menee!




Mieli on vähän vaihdellut, ja välillä on tullut otettua "vähän" takkiin Tontulta (erityisesti haastaessani itseäni herkuilla). Eilisen terapiakäynnin tiimoilta, jossa juurikin puhuimme syömisestä melkoisesti, oivalsin jotain. Ravitsemustilan korjaantumisessa tärkein marssijärkestys on seuraava: rytmi, monipuolisuus, riittävyys sekä sallivuus. Niin. sallivuus on monesti se viimeinen saareke, jota kohti pikku hiljaa kuljetaan. Toki, kaikista parasta olisi lähteä haastamaan ja altistamaan itseään herkuille ja haasteille jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jottei kynnys sitten myöhemmin, syöntien jo sujuessa ja ollen muutoin kohdillaan, olisikaan niin haasteellista. Tajusin, että yritän välillä liikaa. Niin kovasti haluaisin jo usklataa kaikkea, ja luulen ja vaadin että minun tulisi kyetä jo kaikkeen, onnistua jokaisessa haasteessa ja herkussa, vetää kaikkea mielitekojen mukaan. Terapeuttini naurahti, että sen sijaan, että tavoittelisin kakkupalaa, vaadin ja tavoittelen koko kakkua. En tarkoita, että yritän täällä hikikarpalot otsaltani valuen koko kakkuja syödä, vaan että en osaa ajatella että mienestä voi lähteä liikkelle. Ja ennenkaikkea, itseensä ei tarvitse pettyä, tai itselleen suuttua tai hermostua (niinkuin maanantaina tein, jumaleisson en muista milloin olisin saanut sellaisen raivoitkupotkusoimaus-kilarit kuin autossa marketista tullessani, huutaen itselleni sellaisia solvauksia ja vaipuessani totaallisen epätoivoon. Aivan itsekkin hämmästyin jälkikäteen kuinka saatoinkaan olla niin vihainen itselleni. tai ehkä sittenkin sairaudelleni?)  Mutta kuitenkin. Nyt aion keskittyä siihen, että syön vaikka herkun päivässä, ja yritän ymmärtää sen, ettei minun tarvitse kyetä kaikkeen heti. Ajallaan, kun nuo syönnin kolme muuta etappia on saaavutettu, myös sallivuus ja herkuttelukin sujuu ilman sen suurempaa suunnittelua ja soimausta, vaikka jos välillä takkiinkin tulee. 


Hmm. Mitähän vielä... ai joo! Koin juuri jotain lenkillä, ensimmäistä kertaa tälle...kesää? <3 


Ei kai mulla muuta :)

~ Laura 


11 kommenttia:

  1. Nyt en sitten pysty ajattelemaan muuta, kuin tuommoista säilykehedelmä purkkia sisältöineen.. Kiitos vain! Itse en voi sietää niitä ja allerginenkin taidan olla useammalle sen sisältämälle hedelmälle.. Silti olisi nyt niin pakko saada o_O Ehkä tämä menee ohitse, kun ei jaksa kauppaan kuitenkaan lähteä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaahahahah :DD oleppas hyvä <3 ;D Jospa tämän "tuskan jakaminen" hellittäisi omaa oloani... ai kappas, syön niitä parhaimmillaan tätäkin kirjoitellessa! Ei siis taida auttaa ::D en voi käsittää ,mutta vedän niin kauan kuin maistuu ;) Nyt ehkä tämä papaja/guava/ananas versio alkaa tylsistyttämään, kivempi tuo jossa noita karmivia kirsikoita :,DD mutta silloin pitää syödä sitä mikä miastuu ;)

      Poista
  2. hei mistä tilaat noita protskupatukoita? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Milla :)
      Oon tilannu kaikenkaikkiaan kolmesta eri lähteestä, sen lisäksi että opstelen niitä satunnaisesti Verkkokaupasta (minkä kautta saa myös tilattua, mutta itte en oo sitä kautta vielä koskaan tilaillu. ja sielläe i tuota uusinta ainakaan vielä ole, eilen kassalla kyselin...). Mutta siis, oon tilannu ebay kautta jostain päin brittejä, Fitnesstukusta, sekä suoraan jenkeistä Questiltä itseltään. Fitnesstukkuun pääddyin sen ainoan kerran kun heillä ioli jokin tarjous, mutta postikulut ihan nauretaavan suuret, ottaen huomioon että tulee helsingistä. Ehdittamasti entiten, ja uskottuni paikka tilata patukoita on suoraan Questilta. Patukat ja paketit ovat huomattavasti edullisempia ja postikuluja tulee suunnilleen samanverran mitä helsingistä tulevalla paketilla :D eikä ople tulliin juuttunu ;) eli tälle jenkkipaketille tulee siltikin vähemmän hintaa mitä kotosuomesta tilatessa, huvittaa sinänsä :D ja olenpa sieltä tilatessa saanut monesti myös ilmaispatukan matkaan ;) Olen koittanut saada jonkun heikon lenkin näitä ihanuuksia kimpassa tilamaan, niin tulisi paketti vieläkin edullisemmaksi (esim nytsain paljous alennuksen fitnesstukusta, mutta ei neljälläkympillä viitsiisi aivan yksikseen tilata :D) mutta en ole vielä moista uhria löytänyt ;D
      oletko ennen questeja maistellut/tilannut? :)

      Poista
    2. Ainakin Helsingissä noita löytää ihan S-marketista, puhumattakaan erinäisistä "terveyskaupoista".

      Poista
    3. Juu saapi niitä nykyään oulustakin prismasta, ja vaerrkokauppa myy edulliseen hintaan :) P&S taas myy sikahintaan.. irtoåatukoita käyn itsekkin jommasta kummasta ensimmäisestä ostamassa, mutta isompia kuormia kannattaa tilata jo kauempaa ;)

      Poista
  3. Nyt kuules syöt juuri sitä mitä mieli tekee! Kyllä se kroppa kertoo mitä se tarvitsee, luota siihen :)
    Kaikki herkut on sulle sallittuja ja niitä saa syödä ihan hyvällä omalla tunnolla :)
    Mullakin menee jäätelöä päivittäin enkä ole vielä paisunut 500 kiloiseksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jäätelö on ainakin maistunut ;) ja makea ylipäätään! Nyt on mennyt pari päivää ilman sokeria, ja tänään on alkanut tuntumaan että pakko saada jotain hyvää !) Ennen meni viikkoja ilman, nyt näemmä muutama päivä ;D parhaani yritän mielitekoja seurailla, ja tolkuttaa että kaikkea saa, pitää ja kannattaa syödä ^^ mikäs on sun lemppari irtojäätelö/pallojäätelä/pakettimaku?:)
      Ja jäätelöntäyteistä viikonloppua nainen!;) aivan kohta pääsyään molemmat loman nimissä syömään jäätelöä oikein olantakaa ;)

      Poista
    2. Magnumit ja Classicit on ihan parhaita!! Ja sit myös lakujädet mm Ainon lakritsipikari :)
      Äskön maistoin just sen Ainon uutuustuutin jossa oli vadelmaa ja suklaata ja sekin oli hyvää !

      Poista
    3. Itte en oo koskaan oppinu magnumeita syömään, mutta varmaan vaan siksi että aina valkkaan classicin jos jotain sellaista supermakeeta kaipaan :) minttu ja caramelli on ihan parhaita, itseasissa muita ei oo tainnu edes tulla maisteltua :D Ja ainon lakujäätelö on parasta jäätelöä i k i n ä !! <3 jos et oo kokeillu, nii testaa pandan (punainen) lakupala jäätelö, oi oi! niistä ainon uutuus tuuteista oon maistanu sen kinuski version ja olihan se mekoisen hyvää!! mango-meloni palloista on ylitsepääsemätön ykkönen aina lapsuudesta asti ;)

      Poista
    4. Voi ei nyt rupes mieli tekemään jäätelöä :D Vaikka söinkin jo tosi suklaisen Magnumin Infinity jätskin päivällä :P
      Musta paras jätskikiska jäätelöpallo on minttusuklaa ja sitruunalakritsi, nami!

      Poista

Mitä mietit?